Coetus Runa´s folk

Vi har vores opgaver og giver en hånd med hvor der er behov, på den måde får vi alle en god oplevelse og kan nyde middelalderlivet, hyggen og den gode stemning.

Vi er en middelaldergrupp. Det betyder at vi har et regelsæt som minder meget om en forenings vedtægter. Det er Thess og Erik som er de styrende kræfter. 

 14708075 1792829657666046 315324197957355407 O 1   Oldermand, Erik den Vise    

Oldermanden og hans kone

Oldermanden er en slags Rådmand, som alle kunne søge råd hos, især af økonimisk karakter - men oldermanden var også den kloge, som kunne formidle løsninger på alverdens problematikker.

Vores Oldermand Erik, er lejrens overhoved og han holder øje med at lejrlivet forgår: "Anstændigt" "Ærbødigt" "Sobert"

Med disse tre kodex for øje, indebærer det naturligvis ... at oldermanden skal sikre at der altid er mjød nok - til højt humør hos fattig som rig - ud på aftenstunderne.

Oldermanden er ikke bange for at tage fat når det gælder - han hjælper gerne i køkkenet, ved pandekagerne eller andre steder hvor der er behov. Oldermanden leder også slagets gang under opstilling og sammenpakning.

Oldermandens kone, Stenkvinden (stenboden), er den der samler trådene, melder os til markeder, indkøb af stof og arrangerer syning, indkøb til forplejning og meget andet ... Det er også hende der får samlet folk når det gælder - i samråd med Oldermanden, naturligvis.      

Green Fancy Line Md

Uden mad og drikke - dur helten ikke

Vores forplejningsfolk er uundværlige, vi har et super team - som heldigvis er med på de fleste markeder. De kan trylle lækker mad ud af næsten ingenting.

Middelaldermad er ikke så ringe endda og vi har mange opskrifter - MUMS.

    

Tilmeld dig gerne facebookside Middelaldermad.